Opening 3de projectoproep BENEFIC

  • 11 februari 2021

BENEFIC lanceert een nieuwe projectoproep.
Na een 1ste en 2de projectoproep in 2018 is er nog een subsidiebudget beschikbaar van 1,6 miljoen euro. In deze derde oproep gaat de focus uit naar de volgende zero-emissie projecten: normale, snel en ultra snelladers voor elektrische voertuigen & walstroominstallaties voor de binnenvaart.

De 3de oproep in een notendop
Overheden en privébedrijven kunnen subsidies krijgen voor de aanleg van normale, snel en ultra snelladers voor elektrische voertuigen & walstroominstallaties voor de binnenvaart.
De projecten moeten langsheen het TEN-T kernnetwerk in Vlaanderen en/of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest liggen of in de onmiddellijke omgeving ervan.
Voor deze 3e oproep komen projecten in Nederland niet in aanmerking.
Tot 20% van de in aanmerking komende investeringskosten kunnen gesubsidieerd worden (met een maximaal subsidiebudget per laadpaal of per walstroombox).
Projectvoorstellen kunnen ingediend worden t.e.m. maandag 12 april 2021.
De geselecteerde projecten kunnen uitgevoerd worden t.e.m. 30 september 2022.
 
Hoe een projectvoorstel indienen?
De aanvraagdocumentatie en bijkomende informatie is beschikbaar via deze link.
 
Veelgestelde vragen (FAQ)
Om het indienen van projecten zoveel mogelijk te vereenvoudigen en partijen hierin te ondersteunen is een overzicht van de meest gestelde vragen beschikbaar via deze link.
 
Projecten kunnen worden ingediend door het ondertekende aanvraagformulier inclusief bijlagen digitaal te versturen naar info@benefic.eu.